Kontakt

Aleksandar Radosavljević, uvaženi kolega i bivši predsednik IAA Srbija, preminuo je 18. decembra u Kopenhagenu.

Na mesto predsednika Asocijacije izabran je u junu 2006. godine. Imenovanjem Aleksandra Radosavljevića, u to vreme generalnog direktora kompanije Carlsberg Srbija, započeo je period “buđenja” Udruženja, odnosno obnavljanja njegovih aktivnosti i povećanja članstva.

Aleksandar Radosavljević je rođen 1969. godine u Milanu u Italiji. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Londonu i Beogradu. Studirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Diplomirao je menadžment i poslovanje na „London Business School“ akademiji. Početak menadžerske karijere vezuje se za zaposlenje u kompaniji „Allied Domecq“ (Pernod Ricard). Nepunih šest godina nakon dolaska u kompaniju, 2002. godine, je postavljen na poziciju regionalnog menadžera za razvoj i distribuciju u regionu jugoistočne Evrope.

U novembru 2003. godine stupa na dužnost komercijalnog direktora kompanije Carlsberg. Četiri godine kasnije imenovan je za zamenika generalnog direktora sa nadležnostima za poslovne aktivnosti kompanije u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ubrzo je imenovan za generalnog direktora kompanije Carlsberg Srbija.

Radosavljević je nekoliko poslednjih godina radio kao VP Sales & Gobal Development „Carlsberg International“ Denmark.