Kontakt

U sedištu medijske kucće “Magyar Szó” u Novom Sadu 29. novembra održana je prva regionalna konferencija posvećena print i online medijima na jezicima manjina pod nazivom “Prisutni, vidljivi i zajedno snažni”. Ispred “Magyar Szó”- a kao organizatora i domaćina skupa, goste je pozdravila direktorka Rozalija Ekres. Konferenciju je otvorila potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Ana Tomanova Makanova, a pozdravni govor je održao potpredsednik Vlade AP Vojvodine i sekretar za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine Slaviša Grujić.
Učesnici konferencije bili su predstavnici medija na jezicima manjina, predstavnici Nacionalnih saveta, agencija i oglašivača. Govornici na ovom događaju su bili ugledni domaći i regionalni stručnjaci iz raznih oblasti medijske industrije, pored ostalih Branislav Novčića, predsednik ABC Srbija, Veselin Simonović, predsednik Asocijacije medija Srbije, Jurij Giacomelli, osnivač i direktor “Giacomelli media” iz Slovenije, Liviu Burlacu, direktor “Brainstorm” iz Budimpešte, Galjina Ognjanov profesorka na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Gabrijela Stjepanović, izvršna direktorka IAB Srbija.
Zaključci ove konferencije su da industrija medija na jezicima manjina ima potencijal i spremnost da u narednom periodu postane deo tržišta razvijajući novi kvalitet. Takođe, moglo se čuti da mediji čine napore da unapređenjem on line izdanja dosegnu čitaoce nove generacije.
Generalni pokrovitelj konferencije bio je Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, a prijatelj konferencije kompanija Coca Cola.