Kontakt

U sredu, 21. februara, u hotelu Falkensteiner održana je Redovna skupština IAA Srbija. Na dnevnom redu našle su se teme koje se odnose na rad Asocijacije, ali i one koje se tiču šire poslovne zajednice.

Na sednici je predstavljen dosadašnji rad Upravnog odbora. Izvršna direktorka IAA Srbija, Jelena Ivanović, kao i predstavnici Upravnog odbora upoznali su članove sa inicijativama koje su do sada pokrenute, kao i sa planovima za budućnost. Istaknuto je da je IAA Srbija jedan od malobrojnih ogranaka IAA koji imaju Effie licencu, a da se prema implementiranju Effie standarda IAA Srbija nalazi među najbojima u svetu, iako u odnosu na ostala tržišta ima relativno kratku istoriju. Pored uspeha Effie festivala, istaknut je i značaj drugog važnog projekta IAA, a to je edukativni program AcademIAA, koji će ove godine biti održan po 9. put.

Kao jedan od najvećih uspeha u proteklih 7 meseci izdvaja se uvećanje broja članstva za skoro 60%, pa danas ova Asocijacija broji 137 članova, najviše od osnivanja 1992. godine.

U proteklom periodu su formirane i četiri radne grupe za planiranje i realizaciju novih ideja i projekata: 1. Podizanje vrednosti članstva/uvećanje broja članova, 2. Budućnost struke – saradnja sa akademskom zajednicom, 3. Međunarodna saradnja (IAA network) i 4. Vidljivost i prepoznatljivost IAA u lokalnoj zajednici. Učešće u radnim grupama uzeli su članovi Upravnog odbora, ali i drugi članovi Asocijacije.

Udruženje IAA Srbija je definitivno zakoračilo u jednu veoma intenzivnu fazu rada i razvoja samim tim što je detektovala pitanja od najvećeg interesa ne samo za IAA, već za struku, a onda i okupila veliki broj stručnjaka u radnim grupama zaduženim za njihovu realizaciju. Spremamo se za nove formate edukacije koje ćemo ponuditi, potpuno nove događaje koji će okupljati članstvo, ali i aktivnosti kojima ćemo intezivirati saradnju sa IAA Global i drugim nacionalnim chapter-ima. Sve asocijacije zavise od aktivnosti svoga članstva, a mi imamo izuzetno motivisane ljude koji su nesporni autoriteti u poslu i kojima je stalo da doprinesu razvoju struke – izjavila je Jelena Ivanović, izvršna direktorka IAA Srbija.