Kontakt

POZNATI FINALISTI EFFIE AWARDS SERBIA 2024

Prva runda ocenjivanja radova održana je 18. i 19. aprila. Prema ocenama žirija i pravilima Effie Awards, u finale odlazi ukupno 19 radova.

Nakon dve sesije žiriranja, u kojima je učestvovalo više od 40 članova žirija, a potom i sastanka komisije (Scoring Committee), izdvojeno je 19 radova u 13 kategorija koji nastavljaju takmičenje.

Scoring Committee je telo odgovorno za utvrđivanje Effie skale na osnovu koje se određuje prag (broj poena) za odlazak radova u finale, odnosno dodeljivanje nagrada nakon finalne runde žiriranja. Članove ovog tela imenuje Organizacioni odbor Effie Awards Serbia, a čine ga: Nataša Đurđević (predsednica žirija), Kosanče Dimitrijević (potpredsednik žirija), Jelena Ivanović (Executive Director, Effie Awards Serbia), Srđan Bogosavljević (Consultant, Ipsos Strategic Marketing) i Predrag Lozović (Chief Executive Officer, Adriatic Media Research).

Sedma Effie sezona u Srbiji je bez sumnje najuspešnija do sada, ako imamo u vidu broj prijavljenih radova, ali i njihov kvalitet. Žiri je u prvoj rundi imao dosta posla, vodio je veoma sadržajne diskusije, uvažavajući sve procedure i pravila koje ovo takmičenje podrazumeva. Čestitam finalistima! Plasiranje u dalje takmičenje već je veliko postignuće, izjavila je Jelena Ivanović, izvršna direktorka udruženja IAA Srbija, koje je nosilac Effie licence za Srbiju.

Sve pristigle prijave obuhvataju marketinške aktivnosti sprovedene u periodu od 1. januara do 31. decembra 2023. godine.

Finalna runda žiriranja zakazana je za 16. maj, a lista radova koji su prošli u finale dostupna je ovde.